Teman Blogger

Khamis, 19 November 2009

Masalah Nak Translate Bahasa

Dulu saya pun ada problem nak translate bahasa. Kat tempat kerja tu kadang2 email datang bahasa jepun. Pening kepala dibuat nya. Nasib baik ada Google Translate. Sekarang ni kerja dah jadi mudah janji ada line internet.

Kalau tak salah dalam dua-tiga hari yang lepas google ada update google translate ni. Biasalah tentu ada sebab. Tapi tak palah. Kepada sesiapa yang nak cuba anda bolehlah lawat disini.

Caranya begini.



1). Masukkan ayat atau perkataan yang nak di translae kat dalam kotak tu. Copy & paste je.
2). Pilih Translate From, nak translate dari bahasa apa.
3). Pilih Translate into, kepada bahasa apa.
4). Klik Translate.

Anda tentu berpuas hati dengan hasilnya.
Selamat mencuba.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Masa Itu Emas

MALAYSIA

Langgan artikel Via Email

Kirim update terbaru dari
Blog Ajak terus ke Email anda!

Delivered by FeedBurner

Hits counter

Website counter