Teman Blogger

Jumaat, 1 Januari 2010

Tentukan Masa Standard Malaysia

Sempena 01/01/2010 ni dah sepatutnya kita periksa balik masa kita, lambat ke? cepat ke?. Anda boleh lakukan di laman web ini. Laman web ini menunjukkan masa piawai Malaysia dengan ketepatan 0.1s. Ianya adalah di bawah selenggaraan National Metrology Laboratory.



Kalau kat komputer tu (Win XP), kat bahagian bawah sekali bucu sebelah kanan ada nampak jam. Bandingkan jam piawai dengan jam komputer anda. Kalau tak tepat dan nak betulkan, halakan anak panah tetikus pada jam tu dan double klik tetikus sebelah kiri. Akan keluar skrin seperti dibawah.



Klik tombol Time Zone, pastikan (GMT +08:00) Kuala Lumpur, Singapore. Lepas tu baru pergi kat Date & Time dan betulkan masa mengikut Standard Malaysia.

Sekian.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Masa Itu Emas

MALAYSIA

Langgan artikel Via Email

Kirim update terbaru dari
Blog Ajak terus ke Email anda!

Delivered by FeedBurner

Hits counter

Website counter