Teman Blogger

Ahad, 20 Februari 2011

Broadband Putus-Putus

Tension sebab line broadband anda asyik putus2 je. Tak kisahlah anda pakai line apa pun, maxis ke, celcom ke, digi ke. Maklumlah pengguna internet kat Malaysia ni dah bertambah (satu perkembangan yang baik). Naik sesak line internet dibuatnya.

Tapi tak pa. Anda boleh cuba cari ni.
  1. Mula2 connect internet macam biasa.
  2. Lepas tu masuk browser anda contoh: http://www.google.com/ atau http://www.yahoo.com/ dan lain2.
  3. Bila dah masuk, connection ada.
  4. Klik Start --> All Programs --> Accessories --> Run (Windows7).
  5. Kemudian taipkan ping www.google.com -t-|-1 (Palang tegak tu keynya kat atas kunci enter, jangan lupa tekan shift).
Anda akan perhatikan windows ping macam kat bawah tu keluar.
Kalau line ok, connection anda akan berterusan. Kalau terputus, anda kena pindah kan komputer anda ketempat lain dan lakukan semula langkah diatas.

Sekian, semoga membantu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Masa Itu Emas

MALAYSIA

Langgan artikel Via Email

Kirim update terbaru dari
Blog Ajak terus ke Email anda!

Delivered by FeedBurner

Hits counter

Website counter