Teman Blogger

Jumaat, 6 Januari 2012

Cara Follow-up Email Microsoft Outlook

 
Mungkin kadang2 kita terima banyak email, lepas tu tak ingat nak reply, nak follow-up dan sebagainya. Maklumlah kita semua ni kan busy2 belaka. Mungkin anda boleh letakkan bendera atau reminder untuk panduan.

  • Mula2 klik kanan pada email penting yang anda nak follow-up tu macam kat gambar atas.
  • Lepas tu pilih warna bendera yang anda suka. (Sekarang lihat sebelah hujung kanan bendera anda telah menyala).
Seterusnya anda boleh letakkan reminder. Seperti kat bawah.
Anda boleh pilih Flag anda tu untuk apa, cuma klik pada anak arah panah bawah kat hujung column tu. Begitu juga boleh letakkan due bila (tarikh dan masa).

Apabila telah tiba masa  follow-up anda akan di remind semula oleh komputer. Ini akan membantu anda supaya tidak terlupa.

Harap dapat membantu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Masa Itu Emas

MALAYSIA

Langgan artikel Via Email

Kirim update terbaru dari
Blog Ajak terus ke Email anda!

Delivered by FeedBurner

Hits counter

Website counter