Teman Blogger

Selasa, 20 Disember 2016

WhatsApp DI KOMPUTER


Anda ingin menggunakan WhatsApp di komputer anda. Kenapa ya, sebab susah nak transfer gambar, banyak kerja betul tak. Caranya macam ni.
Mula2 pergi google WhatsApp web. Bila dah jumpa masuk kat laman web tu. Akan muncul paparan seperti dibawah pada komputer anda.
Sekarang setting pada hand phone pulak. Masuk WhatsApp dulu. Lepas tu pada menu (Titik 3 bertindih) pilih WhatsApp Web. Akan keluar scan bar code, macam kamera tu. Halakan handphone anda tadi pada code di skrin komputer anda. Komputer anda akan baca code tadi dan paparkan WhatsApp chat anda di komputer.

Mudah saja. Selamat mencuba.


2 ulasan:

  1. I don’t know how should I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.

    BalasPadam
  2. Awesome work.Just wanted to drop a comment and say I am new to your blog and really like what I am reading.Thanks for the share

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Masa Itu Emas

MALAYSIA

Langgan artikel Via Email

Kirim update terbaru dari
Blog Ajak terus ke Email anda!

Delivered by FeedBurner

Hits counter

Website counter