Teman Blogger

Rabu, 3 Februari 2010

Download Cerita Cinta Balqis di TV3

Anda suka tengok Cerita Cinta Balqis, Manjalara, Bionik dan macam-macam lagi kat TV3 tu. Nak tengok lagi, senang je lawat je http://www.tv3.com.my boleh tonton online, apa? nak simpan Cerita tu dalam DVD atau CD? Boleh juga tapi lambat sikitlah, kena download dulu. Lepas tu kena burn kat CD atau DVD. Tapi untuk yang rajin anda boleh lakukannya.
 
Caranya begini. Kaedah ni kena gunakan browser Firefox. Untuk yang tak ada anda boleh dapatkan kan kat sini, versi terbaru adalah 3.6. Install dan browse. 
 
Selain daripada itu anda perlukan Sothink Web Video Downloader, anda boleh dapatkan kat sini, percuma je, download dan install.
 
Bila dah siap semua kita boleh mula,
  • Mula2 pergi ke laman Web Tv3.
  • Apa2pun kalau nak tengok Tv tu kena Sign Up dulu.
  • Jadi jangan lupa Sign Up, tak susah senang je.
  • Kemudian klik Login, masukkan user name dan password.
  • Klik Log on.
  • Klik CATCH UP TV.
  • Cari Akasia: CINTA BALQIS dan klik kat situ. (Ni contoh : Cerita Cinta Balqis)
  • Terus keluar cerita tu kat skrin.
  • Perhatikan kat bucu kiri atas browser tanda seperti dalam bulatan merah dalam gambar kat bawah.
  • Itulah perisian Sothink Web Video Download yang kita install tadi.
  • Letakkan mouse pada lambang tersebut dan tekan butang sebelah kanan.
  • Pilih download manager.
  • Akan keluar menu seperti kat bawah.
  • Pilih pending, kat sebelah kanan kita dapat lihat alamat URL fail yang kita nak download.
  • Halakan mouse pada link tersebut dan klik kanan.
  • Pilih Download.
  • Pilih tempat nak simpan fail dan save.
  • Tunggu fail selesai download.
Selesai.
Untuk cara nak burn kat CD atau DVD tunggu posting akan datang.

1 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Masa Itu Emas

MALAYSIA

Langgan artikel Via Email

Kirim update terbaru dari
Blog Ajak terus ke Email anda!

Delivered by FeedBurner

Hits counter

Website counter