Teman Blogger

Khamis, 4 Februari 2010

Bagaimana Nak Edit Video



Biasalah bila dah download video ni, kadang-kadang kena edit sikit. Contohnya kalau kita download cerita Cinta Balqis kat TV3 tu. Dalam setiap episode terbagi kepada empat bahagian. Tapi dekat hujung tiap-tiap bahagian tu ada iklan. Takkan nak burn kat CD atau DVD dengan iklan sekali.

Jadi saya cadangkan anda menggunakan perisian Kate's Video Cutter, ianya mudah digunakan dan boleh terus convert kepada fail format lain seperti avi, mpeg, wmv dan lain2.

Caranya mudah saja, masukkan input fail dan bila tiba bahagian nak potong klik cut.

Anda boleh dapatkannya disini.

5 ulasan:

  1. nak tnye skit..
    kalau kte dwnload dr u tube, tak blh cut ke??

    BalasPadam
  2. Boleh kalau anda nak cuba boleh try perisian yang RichFlv anda boleh dapatkan kat sini http://www.k-director.com/blog/edit-convert-split-play-flv-video-with-flv-editor-richflv/

    BalasPadam
  3. Boleh kalau anda nak cuba boleh try perisian yang RichFlv anda boleh dapatkan kat sini http://www.k-director.com/blog/edit-convert-split-play-flv-video-with-flv-editor-richflv/

    BalasPadam
  4. Salam bro Ajak,

    kenapa sy cut video x jadi. dia terus save dlm file my videos.video yg sama (full).
    mcmana cara yg betul. tq.

    BalasPadam
  5. W'salam, sebenarnya perisian ini perisian lama. Mungkin dah tak compatible lagi dengan Windows kita yang baru sekarang. Sayapun tak gunakan lagi perisian tu.

    Cuba download perian ini, Allok Video Splitter. Saya pakai yang ini sekarang. Lebih mudah dan berkesan. Cut and paste link kat bawah bi browser anda. Semoga membantu.

    https://rapidshare.com/#!download|914p1|308477032|Allok_Video_Splitter_v3.1.1117_ziadmosaan.rar|11841|0|0|1|referer-898944BA265DBE1E04D358598835ADF9

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Masa Itu Emas

MALAYSIA

Langgan artikel Via Email

Kirim update terbaru dari
Blog Ajak terus ke Email anda!

Delivered by FeedBurner

Hits counter

Website counter