Teman Blogger

Isnin, 5 Disember 2011

Skrin Komputer Terbalik

Pagi2 lagi ada sorang kawan datang, mintak tolong sikit skrin komputer aku terbalik. La.., ganas beno cam mana boleh jadi gitu? Tak pe lah ini mungkin kes salah tekan ni.

Anda boleh betulkan dengan cara begini;
  • Halakan mouse anda kat skrin Desktop
  • Klik kanan
  • Pilih Graphics Properties
  • Kemudian klik pada Display Settings
  • Perhatikan perkataan Rotation pada sebelah kanan menu
  • Buang tanda tick pada Enable Rotation
  • Akhir sekali klik Apply
Komputer anda akan kembali kepada normal.
Tapi ini untuk Windows Xp, kalau Windows 7 belum cuba lagi.
Kalau anda tahu bolehlah comment kat blog saya ni.

2 ulasan:

  1. terima kasih..tips ni sangat2 membantu

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum Ajak.
    Saya (AbgNie) nak beri sikit penjelasan tentang skrin terbalik bagi window 7.
    1- Klik Start.Pilih Control Panel.
    2- Klik control panel pilih Appearance and Personalization.
    3-Klik Adjust Screen Resolution.
    4- Klik Change the appearance of your display.
    5- Lihat Orientation: (pilih LANDSCAPE).
    6- Apply dan OK.
    InsyaAllah skrin komputer kembali pada asal.
    p.s= Terimakasih AJAK. Anda banyak membantu saya. Muga Allah menambahkan Ilmu dan Rahmat pada anda...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Masa Itu Emas

MALAYSIA

Langgan artikel Via Email

Kirim update terbaru dari
Blog Ajak terus ke Email anda!

Delivered by FeedBurner

Hits counter

Website counter