Teman Blogger

Selasa, 29 Mei 2012

Cari Gambar Dengan Google Images


Ini adalah posting terakhir saya bulan ni. Bulan depan sambung balik. Just nak share dengan kawan2 tentang trik mudah untuk google imej/gambar.

Tahukan anda apabila anda masuk laman http://www.google.com.my anda sebenarnya diberi beberapa pilihan. Perhatikan kat bahagian atas skrin anda tu seperti gambar dibawah.


Cuba anda klik Images. Anda akan dibawa ke skrin Google Images. Apa yang ada kat sini??? Semua ada. Hantupun ada kalau tak percaya taip kat dalam kotak tu "Hantu". Anda boleh tengok macam2 gambar hantu yang keluar daripada hantu betul sampailah ke hantu palsu.

Just klik kat imej/gambar tu, anda akan dibawa ke blog/web yang berkaitan dengan gambar tu. Google Images sebenarnya dapat membantu anda dalam membuat pencarian imej/gambar. Sangat mudah dan senang apa saja dalam dunia ni yang anda nak tengok dan lihat just tulis dalam kotak tu.

Kalau google yang baik akan keluar yang baik, kalau google yang tak baik akan keluar yang tak baik. Terserah anda. Just for sharing.

Semoga membantu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Masa Itu Emas

MALAYSIA

Langgan artikel Via Email

Kirim update terbaru dari
Blog Ajak terus ke Email anda!

Delivered by FeedBurner

Hits counter

Website counter